08 aprill, 2015

Kassid kassid kasssssssss

Ma ilmselt ei suudaks kokku lugeda kassiteemalisi kingitusi, mida ma elu jooksul saanud olen. Sest, et kassid!
Kõik sai alguse, kui ma kunagi ~10-aastasena kevadisel ajal rattaga ringi sõitsin ja siis kuskil põlluääres (sest, et Jõgeva) kuulsin mingit imelikku krääksumist. Ootasin leida varesepoega, leidsin hoopis umbes nädalase-kahese lehmakirju kassipoja, kes ilmselgelt oli toodud merekooli, sest keset põldu oli hiigelsuur lomp. Korjasin ta üles, tegin ühe käega pluusi hoides talle võrkkiige ja sõitsin mitu kilomeetrit koju (õnneks/kahjuks olid tol ajal liiklusreeglid pehmemad ja keegi minuga ei pahandanud, et mida ma ühe käega sõidan, pluss ma olin superosav ühe/ilma käteta sõitja). Lootusega, et võin ta endale jätta. Tagasiteel nähtud sõbrad olid kõik sellise suhtumisega, et mis kirbukotti ma kaasas vean. Ja mina ei saanud aru, kuidas nad saavad nii öelda.
Õnneks vanemad väga veenmist ei vajanud (ainukese lapse rõõmud) ja sain endale oma esimese kassi - Kiky (sest tol ajal ja vanuses olid võõrtähed megaägedad). Temast jätkus rõõmu kahjuks ainult mõneks aastaks, sest autojuhid eksisteerivad. Ma polnud kunagi nii kurb olnud ja ilmselt pole ülejäänud elu jooksul ka korraga nii palju nutnud. Ajakohaselt on kõik pildid kodus albumis.

Mingid aastad hiljem tuli kodupaks. Hakkas aias hängima, meie (okei, mina) hakkasime süüa andma. Kuna ma iga kord süüa andes olin "oi kiiiiiisu, kiiiiiisu", siis kass harjuski sellega ära ja nüüd ongi ta nimi Kiisu. Ilus üleni vesihall kassihärra, kes võõraste suhtes on natuke kartlik, pere suhtes natuke ülbe, aga kõik teavad, milline memmekas ta tegelikult on. Nüüdseks on ta umbes kümme ja ega kaalgi maha sellest jää. Mis on halb, aga selle kaotamine on tegemisel.

Õueelu vs. koduelu. Paremal pildil hea asend vist, tundub kõhnem, kui muidu on.
Seda härrat ma Tallinnas elades igatsema hakkasingi ja Kassiabisse vabatahtlikuks läksin. Ja siis Tartu Kassikaitsesse ja poolkogemata Pesaleidjasse ka. Sest et kassid.

Kassikaitse vabatahtlikud võivad saada kiisupoegadega kaetud!


1 kommentaar:

  1. Tänu sinule tulin ma ka kassikapist välja ja sain aru, et tegelikult on täitsa normaalne tundide viisi kassivideosid vaadata ja kõiki kassipildiga asju endale tahta :D

    VastaKustuta